دکتر سیوس


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 17 ارديبهشت 1393
بازدید : 196
نویسنده : جهان پسند
دکتر سیوس

تيودور سیوس گیزل تصویرگر و نویسنده مشهور امریکایی ست که با نام های "دکتر سیوس"، "دکتر زیوس" یا "دکتر سوس" شناخته می شود.

او بیش از شصت کتاب برای کودکان نوشته است، داستان هایی با شخصیت های تخیلی و متون موزون سه هجایی تکرار شونده. "تخم مرغ های سبز و ژامبون" یکی از موفق ترین کارهای اوست. از دیگر آثار او می توان به "گربه ای در کلاه"، "امروز سی تا ببر را داغون می کنم"، "اسنیچ های بی ستاره و اسنیچ های باستاره"، "اگر سیرک دست من نبود"، "کاش پاهای اردکی داشتم"، "هیچ وقت گفته بودم چقدر خوشبختی" و"یک ماهی دو ماهی ماهی قرمز ماهی آبی" نام برد که بسیاری از آن ها به فارسی برگردانده شده اند. از آاثر او یازده سریال تلویزیونی و سه فیلم برجسته و یک نمایشنامه ی موزیکال اقتباس شده است.

تيودور سیوس گیزل دوم مارس ۱۹۰۴ در ماساچوست زاده شد. پدرش از خانواده ی مهاجران آلمانی بود. او در دبیرستان مرکزی اسپینبرگ مشغول به تحصیل شد و به کالج دارتمت وارد شد. پس از آن ویراستار مجله طنز "جک ولنترن" شد و به قصد گرفتن دکترای ادبیات به کالج "لینکولن اکسفورد"وارد شد. او همسر آینده اش "هلن پالمر" را برای نخستین بار آن جا ملاقات کرد و در ۱۹۲۷ با او ازدواج کرد.

او کارش را با نوشتن مقاله های طنز و کشیدن کاریکاتور سیاسی برای مجله های بزرگسالان آغاز کرد.

در سال ۱۹۳۷ در سفری دریایی صدای موتور کشتی الهام بخش داستان "ف‍ک‍رش‌ را ب‍ک‍ن‌ ای‍ن‌ چ‍ی‍زه‍ا را در خ‍ی‍اب‍ان‌ م‍ال‍ب‍ری‌ دی‍دم‌"، نخستین کتابش برای کودکان شد و قبل از جنگ جهانی دوم سه کتاب دیگر نیز برای کودکان نوشت که دو تا از آن ها بر خلاف دیگر آثارش به نثر است. با آغاز جنگ او دوباره به کشیدن کاریکاتور های سیاسی روی آورد. در طی جنگ جهانی دوم در بخش انیمیشن ارتش امریکا کار کرد. دستاورد این دوران فیلمی به نام "طراحی مرگ" بود که برنده ی جایزه ی آکادمیک فیلم های مستند ۱۹۴۷ شد. سیوس مخالف فاشیسم بود و این روحیه اش را در کارتون هایش نشان داده است. همچنین طی جنگ جهانی دوم مخالفت هایش را با امریکا در آثارش بروز داد.

بعد از جنگ جهانی دوم او دوباره به نوشتن کتاب کودکان رو آورد که با استقبال زیاد رو به رو شد. سه تا از کتاب هایش نیز نامزد دریافت جایزه ی "کلدکات" شد. یکی از پیشرفت های زندگی او در این زمان اتفاق افتاد که تاثیر بسزایی در کارهای بعدی او داشت. او متاثر از مقاله ای که در مجله زندگی با این محتوا که دلیل اصلی بی علاقه بودن بچه ها به کتاب هایشان خسته کننده بودن آن هاست، تصمیم گرفت کتاب هایی با محتوا ساده و تصاویری جذاب چاپ کند که جایزه های بسیاری را از آن او کرد.

دکتر سیوس درسال ۱۹۹۱ در سان دیه گو درگذشت.

دسامبر ۱۹۹۵ کتابخانه ی دانشگاه کالیفرنیا به پاس خدمات فراوانشان برای گسترش سواد به نام او و همسرش نامگذاری شد. در سال ۲۰۰۲ باغ ملی مجسمه یادبود دکتر سیوس در محل تولدش گشایش یافت؛ که مجسمه هایی از او و بسیاری از شخصیت های کتاب هایش در آن قرار داده شده است. بخشی از پروژه "خواندن در سراسر امریکا" - که پروژه ای خلاقانه در زمینه ی خواندن است - برنامه ای است به نام "روز ملی خواندن در سراسر امریکا" که در زاد روز دکتر سیوس برگزار می شود.

تهیه کننده: 
ندا میرزاده



:: موضوعات مرتبط: ادبیات , زندگینامه/سفرنامه , ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








وبسایت کتابخانه مجازی 92-93

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 424
بازدید دیروز : 119
بازدید هفته : 752
بازدید ماه : 1028
بازدید کل : 7689
تعداد مطالب : 532
تعداد نظرات : 31
تعداد آنلاین : 1

RSS

Powered By
loxblog.Com